Doprava ZDARMA do GLS Parcelshopů

Lithiové trakční baterie GOOWEI ENERGY

S radostí uvádíme na trh trakční baterie LiFePO4 za skvělé ceny!

Jsme rádi, že se nám společně se značkou Goowei Energy podařilo uvést na trh lithiové trakční akumulátory, které doslova boří zavedenou představu o tom, že má tento typ baterií obvykle velmi vysokou pořizovací cenu. Proč byste o nich měli přemýšlet, jestliže máte karavan, člun nebo třeba menší fotovoltaiku, se dozvíte v tomto článku.

Nezatracujte lithiové akumulátory

V minulosti se bohužel o lithiových bateriích šířila ne zrovna lichotivá pověst, která z nich pro některé dělá tak trochu strašáka. Není ovšem Li-ion jako Li-ion (obecné označení skupiny akumulátorů na bázi lithia obsahující různé příměsi). Zásadní rozdíl je totiž v chemickém složení uvnitř článků. Existují typy, které při poškození mohou skutečně reagovat prudkým vznícením. Vývoj jde ovšem kupředu. V současnosti velmi rozšířené články typu LiFePO4 se při poškození mohou nafouknout, případně může být toto doprovázeno únikem dýmu. Rozhodně se ale nejedná o hoření nebo výbuch. Požáry způsobené moderními lithiovými bateriemi mají příčinu spíše v neodborné instalaci, závadě nebo selhání jiné součástky elektrického obvodu. Lithiové baterie umí vyvinout velmi vysoké proudy. Tyto proudy pak mohou způsobit nadměrné zahřátí špatně dimenzovaných částí obvodu. Kvalitní baterie (nejen) pro hobby provoz jsou navíc osazeny tzv. BMS systémem, který má zpravidla za úkol udržovat články baterie v nejlepší možné kondici. Zároveň zabraňuje, aby nenastaly různé nežádoucí stavy typu přebití, příliš hluboké vybití apod.

Co dělá baterie GOOWEI ENERGY řady CNLFP tak zajímavé oproti konkurenci?

Cílem značky Goowei Energy je přinášet na trh produkty s prověřenou kvalitou a zároveň příznivou cenou. Pro dosažení tohoto cíle je zapotřebí zužitkovat naše letité zkušenosti v oblasti elektrochemických zdrojů a zároveň dobrých obchodních vztahů. Tyto nové akumulátory pochází z továrny výrobce, který se vývojem a výrobou baterií zabývá už více než 25 let.

Slušná cena v porovnání s konkurenčním produkty, bezpečná technologie a vysoká cyklická životnost v kombinaci s obecně známými výhodami lithiových baterií musí snad každého přimět k zamyšlení, jestli nevyměnit dosud používané olověné akumulátory za lithiové. Pokud máte například starosti s vysokou hmotností olověných baterií, můžete nyní s nízkou cenou Goowei Energy CNLFP vyřešit tuto komplikaci snadněji než kdy dříve. Ovšem nezapomeňte, že ani tyto baterie nejsou dílem zázraku a stejně jako jakékoliv jiné lithiové baterie je nelze nabíjet promrzlé, nebo nechat déle ve stavu úplného vybití.

Zastoupeny jsou modely s kapacitou od 10 Ah (128 Wh) až do 250 Ah (3200 Wh) v provedení převážně 12.8 V a některé 25.6 V.

Cyklická živostnost činí minimálně 2000 cyklů při 100 % DOD.
Při 50% hloubce vybíjení je udávaná životnost 4500 cyklů.

Respektive kapacita by neměla být po uvedeném počtu cyklů nižší než 70 % nominální kapacity.

Elektronika baterie byla podrobena testování v nezávislé laboratoři, aby mohly být baterie GOOWEI ENERGY certifikovány v souladu s elektromagnetickou kompatibilitou dle evropských směrnic. Kompletní nabídku si můžete prohlédnout zde.

Pokud si nejste jisti, jestli se tyto baterie hodí i pro Váš způsob používání, neváhejte nás kontaktovat a my Vám rádi poradíme.