Doprava ZDARMA do GLS Parcelshopů

Lithiové trakční baterie Voltium Energy - ideální pro menší solární systém nebo například pojízdnou prodejnu

Představujeme lithiové trakční baterie Voltium Energy!

Baterie Voltium Energy jsou ideální pro menší solární systémy nebo například pojízdné prodejny, stánky či obytné vozy, kde je zapotřebí časté napájení z baterie. I když se mohou zdát poněkud dražší než ekvivalentní olověné baterie, tak pokud využijete jejich potenciál, vycházejí naopak výhodněji.

Vezměme si jako příklad průměrnou AGM olověnou trakční baterii, jejíž životnost je okolo 400 cyklů a cena okolo 5000 Kč (kapacita 100Ah). Proti tomu lithiovou baterii Voltium Energy se stejnou kapacitou a cenou necelých 20 500 Kč, ovšem s životností mezi 3000 – 6000 cykly. Jednoduše tak vidíme, že baterie Voltium mají 7 - 15x větší cyklickou životnost*, ovšem cenu „jen“ přibližně čtyřnásobnou. A když ještě vezmeme v úvahu, že běžné olověné baterie by se neměly vybíjet více než z 50%, kdyžto u Voltium Energy je tato životnost uváděna se 100% hloubkou cyklu, dostáváme se teoreticky na mnohonásobně lepší hodnoty cyklování.

A že se nejedná o nějaké "no name" lithiové baterie s nejistou kvalitou, ale holandským výrobcem důkladně testované a prověřené akumulátory, svědčí i záruka výrobce 5 let! Jako třešnička na dortu je integrované Bluetooth rozhraní, díky kterému můžete sledovat různé parametry baterie přes aplikaci ve svém telefonu.

Oproti kyselinovým bateriím zde nehrozí žádný únik elektrolytu a plynů z baterie. Díky bezpečným článkům LiFePO4 nehrozní ani jejich vznícení, ze kterého panují všeobecné obavy. Nízké samovybíjení zase znamená, že když náhodou na baterii půl roku i déle zapomenete, není rovnou na vyhození, jak tomu může být u olověné. Jsou také výrazně lehčí. Ve člunech, na lodích nebo v obytných vozech, kde hraje svou roli hmotnost, toto jistě oceníte. Voltium Energy jsou zároveň navržené pro možnost propojení několika akumulátorů k dosažení vyšší kapacity nebo napětí.

V naší nabídce najdete 12V a 24V typy s kapacitou od 9Ah do 200Ah, nebo jak se u lithia běžně uvádí s energetickou kapacitou 115Wh až 2560Wh.